Intézményi célok

Gólyafészek Bölcsődénk a nevelési-gondozási programja összeállításában figyelembe vette a „A bölcsődei nevelés-gondozás országos alapprogramja” mint a szakmai szabályozás legmagasabb szintű dokumentumát, valamint igazodott a városban élő családok helyi igényeihez, valamint a fenntartó elvárásaihoz.

A bölcsődei gondozásunk- nevelésünk célja:
A családban nevelkedő kisgyermek számára a családi nevelést segítve, napközbeni ellátás keretében a gyermek fizikai- és érzelmi biztonságának megteremtésével, odaforduló szeretettel, elfogadással, a gyermek kompetenciájának figyelembevételével, tapasztalatszerzési lehetőség biztosításával, viselkedési minták nyújtásával segíteni a harmonikus fejlődés.

Célkitűzéseink
- Egészséges életmódra nevelés, a megfelelő táplálkozás és mozgás fontossága.
- A természet szépségeinek felfedezésében segítés, figyelemfelkeltés mikrokörnyezetünk szépségeire, növény –és állatvilágukra.
- Hagyományőrzés megteremtése, ápolása bölcsődénkben, a városi hagyományok felelevenítése, ünnepekre hangolódás.
Ezekkel a legfontosabb témákkal szeretnénk a kisgyermekek bölcsődei életét hangulatosabbá, színesebbé, tartalmasabbá tenni, hogy nyitottak és fogékonyak legyenek a külvilág szépségeire, vidám, boldog és tartalmas gyermekkoruk legyen.