Bölcsődénkről

Kisgyermeknevelőink munkájukat hivatásuknak tekintik, természetesen szakmai módszerek szerint dolgoznak. Ahhoz, hogy az elvárásoknak megfelelően végezzük a munkánkat, fontos szerep jut a technikai dolgozóknak, konyhai személyzetnek, mosodának, és az irodai-adminisztrációs munkát végzők napi szinten összehangolt munkájának. Bölcsődénkben saját főzőkonyha üzemel, figyelembe véve a minőségi előírásokat. Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmód kialakítására. Ezért már a bölcsődés korosztálynál fontos, a jó higiénés szokások kialakítása, az egészséges táplálkozás, szabad levegőn való tartózkodás és a kint alvás.

Hangsúlyt fektetve az időjárás napi szintű változására, szélsőséges időjárásra. Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a megfelelő mozgás elsajátítása, akár a szabadban vagy a csoportszobában mennyire fontos gyermekeink számára. A nevelési környezet kialakításánál figyelünk, a jó ízlésre, életkori sajátosságokra és a biztonságra. Szakembereink munkájának középpontjában a bátorító, dicsérő és elismerő nevelői magatartás áll. Támogató módszereinkkel elősegítve az aktivitást, az egészséges személyiségfejlődést és az önállóságot. Fontos a család és a bölcsőde kapcsolatának, együttműködésének jó kialakítása. Hiszen gyermekeink boldog, kiegyensúlyozott fejlődését csak közösen érhetjük el!

A bölcsődéhez tartozó játszókert a nyári pancsolásra, homokozásra, motorozásra, csúszdázásra azaz nagy mozgásra ad lehetőséget, maximálisan kielégítve a gyermekeink játékigényeit. Csoportszobáink berendezése életkorukhoz igazodik, játékeszközök, mozgásfejlesztő játékok biztosítottak. Az évszaknak és ünnepnek megfelelő dekoratív munkák, kisgyermeknevelőink ügyességét tükrözik. A csoportszobák tágasak, színesek és világosak, megfelelő hangulatot teremtve a nyugodt játéktevékenységhez.

Korszerű bölcsődénk Biatorbágy egyik központjában, jól megközelíthető helyen található, iskolákkal, óvodákkal, könyvtárral vagyunk körbevéve a családok örömére. Intézményünkben minden dolgozó azon munkálkodik, hogy gyermekeink jól érezzék magukat.

Regős Zoltánné
Bölcsődevezető